Crypto

Mike Novogratz: COVID heeft de wereldliefde voor crypto’s gestimuleerd

Mike Novogratz – een miljardair belegger en voormalig hedgefondsmanager – is geen ongevoelig man. Hij erkent dat 2020 een moeilijk jaar is geweest, vooral dankzij de verspreiding van de coronaviruspandemie. Hij ziet dat het heeft geleid tot aanzienlijke schade in onze economie en heeft bijgedragen tot talrijke doden.

Novogratz gelooft dat COVID een positieve kant had

Maar hij is niet iemand die alleen maar de positieve kanten de rug toekeert. In veel opzichten gelooft hij dat de verspreiding van COVID heeft geholpen om de cryptocentrische revolutie die we nu zien op het moment van schrijven te stollen. In een recent interview erkent hij dat COVID weliswaar de oorzaak is van veel van de huidige problemen in de wereld, maar dat het ook wonderen heeft gedaan voor de digitale valuta.

Novogratz legt uit:

Over vijf jaar zullen we 2020 zien, zo verschrikkelijk als corona was, en veel mensen hebben het leven verloren… we gaan terugkijken en op een vreemde manier zal dit een zegen zijn geweest voor de cryptocentrische revolutie.

Hij beweert dat er dit jaar twee trends hebben plaatsgevonden die de primaire cryptokringen (bitcoin en Ethereum) van de wereld echt in zwaar oprukkend gebied hebben geduwd, waardoor hun eigenaars een solide rendement hebben verdiend. Hij zegt dat de eerste de reactie was van wereldwijde regeringen op de verspreiding van het virus. De Amerikaanse Federal Reserve, bijvoorbeeld, heeft onmiddellijk de renteleningen verminderd en meer dan 1 biljoen dollar aan leningen verstrekt aan verschillende banken en kleine bedrijven in het hele land.

Daarnaast heeft zij ook haar aankoop van schatkistpapier verhoogd. Dit was bedoeld om de economie wat meer stabiliteit te geven. Op de lange termijn heeft de Fed echter ook de Amerikaanse dollar overgedrukt voor stimuleringsmaatregelen, wat leidde tot inflatie en waardoor veel mensen bitcoin en cryptocurrency’s zagen als „veilige havens“ of hedge-instrumenten die gebruikt konden worden om iemands rijkdom te beschermen in tijden van strijd.

De tweede trend was dat veel mensen hun huis niet mochten verlaten. Ze konden niet winkelen in winkels. Ze konden niet eten in restaurants. Ze konden niet naar de kapper gaan om hun haar te laten knippen. Veel mensen werden lange tijd opgesloten en werden gedwongen te wennen aan een digitale levensstijl, waardoor ze uiteindelijk meer gewend raakten aan digitale valuta en de manier waarop ze werkten.

Digitaal Leven Betekent Digitale Valuta

Commentaar van Novogratz:

Deze digitalisering van alles – Zoom maakt deel uit van ons leven, nu.

Veel makelaars en grote investeringsmaatschappijen hebben verklaard dat de vraag naar bitcoin en andere vormen van crypto torenhoge niveaus heeft bereikt die nog nooit eerder zijn gezien. Ze werken er momenteel aan om het voor hun klanten gemakkelijker te maken crypto in handen te krijgen, omdat digitale valuta nu wordt gezien als een solide bezit dat de portefeuille kan diversifiëren en geld in toom kan houden.