Bitcoin

Coinbase-konsernsjef anklager Apple for konkurransedyktig oppførsel mot Ethereum Dapps

Brian Armstrong, medstifter og administrerende direktør i Coinbase, har beskyldt Apple for å ha oppført seg i likhet med Microsofts antitrustbevegelser på 90-tallet.

Detaljert hvordan Apple forhindrer Coinbase i å oppføre desentraliserte finansdefinisjoner (defi) i sin egen app, sier Armstrong og vi siterer fullt ut:

“I kjølvannet av andre selskaper som sliter med Apples begrensninger i App Store, vil jeg dele litt om The News Spy egen kamp her.

Mange selskaper er motvillige til å si fra om disse emnene av frykt for gjengjeldelse, men jeg føler at vi trenger å fortsette dialogen i det fri.

Vi har prøvd å diskutere dette gjennom vanlige kanaler med Apple, og jeg nådde ut direkte til ledelsen for å be om en dialog, men vi ser ut til å være i en blindvei.

Her er problemet. Apple har fortalt oss at vi ikke kan legge til følgende funksjonalitet i iOS-appene våre: (1) muligheten til å tjene penger ved hjelp av kryptovaluta og (2) muligheten til å få tilgang til desentraliserte finansieringsapper (noen ganger kalt DeFi-apper eller Dapps).

Hvorfor vil Apple forhindre at folk tjener penger under en lavkonjunktur? De ser ut til å ikke være ok med det hvis det bruker kryptovaluta. Jeg er ikke sikker på hvorfor. Dette er hva vårt Coinbase Earn-produkt gjør.

Noen ganger havner vi i bisarre forhandlinger med dem, endrer produktet og ber brukerne om å hoppe gjennom bøyler (gjør en oppgave på mobil, og deretter flytte til nettet for å kreve belønning!) For å overholde retningslinjene. Dette skaper en verre opplevelse for Apple- og Coinbase-kunder.

I tillegg til å tjene, har de fortalt oss at vi ikke kan tilby en liste over desentraliserte apper (som egentlig bare er nettsteder) til brukere på iOS

DeFi og Dapps er et stort innovasjonsområde innen finansielle tjenester som har hatt rask vekst i det siste. De lar folk få tilgang til et globalt kredittmarked for å få et lån eller tjene renter, for eksempel.

Det er mange ikke-bankede og underbankede mennesker i verden som ikke har noen mulighet til å få et lån for å kjøpe et hjem eller starte en bedrift, så denne typen teknologi har et enormt potensiale for å forbedre verden over tid, selv om det fortsatt er tidlige dager .

Så hvorfor gjør Apple det vanskeligere for iOS-kunder å bruke Defi-apper? De har fortalt oss „Appen din tilbyr kryptokurrency-transaksjoner i ikke-innebygd programvare i appen, noe som ikke passer for App Store.“

Dapps eller DeFi-apper er i utgangspunktet bare nettsteder du har tilgang til via hvilken som helst nettleser. Så Apple sier i hovedsak at du ikke kan gi brukerne en liste over nettsteder de kan besøke via en app.

Jeg føler at Apple-kunder bør gjøres oppmerksom: kryptoappene du bruker på iOS, mangler ikke noen funksjoner du vil ha fordi lagene ikke har kommet til dem, disse funksjonene blir sensurert av Apple.

Jeg beundrer sterkt Apple som et selskap, og synes de bygger fantastiske produkter, men begrensningene deres for appbutikken, spesielt rundt kryptovaluta, er ikke forsvarlige etter mitt syn, og de holder tilbake fremgangen i verden.

Apple har også en interessekonflikt i å bruke disse appbutikkbegrensningene. Mens de tilsynelatende er designet for å beskytte kunder, ser det i økende grad ut til at de også beskytter Apple mot konkurranse.

Å tvinge brukere til å bruke App Store i stedet for Dapps (nettsteder), eller IAP i stedet for kryptobetalinger, minner meg om hva Microsoft gjorde på dagen (tvinger brukere til å bruke IE hvis du var på Windows), noe som førte til alle deres antitrustproblemer. .

Apple, det er på tide å slutte å kvele innovasjon i kryptovaluta. Vi vil gjerne jobbe produktivt med deg om dette. En dag kan kryptovaluta til og med integreres i IAP for å gi folk i fremvoksende markeder bedre tilgang til det finansielle systemet globalt.

Husker du den lille gruppen entusiaster og feilmontering på hjemmebrygget dataklubb som så et glimt av fremtiden i Apple II? Noen ganger begynner store ideer å se ut som leker.

Det var akkurat der Bitcoin var for noen få korte år siden, og en stor transformasjon i finansielle tjenester er nå i gang.

Nylig kunngjorde Apple en måte for utviklere å foreslå oppdateringer til App Store-retningslinjene. Teamet vårt planlegger å sende inn en formell forespørsel om at Apple skal tillate brukere å tjene krypto og se en liste over desentraliserte finansapper. Vi holder deg oppdatert på det vi hører tilbake. ”